Even voorstellen

Wij zijn een enthousiast vrouwenkoor,  bestaande uit ruim 30 leden. We zingen met 4 stemgroepen; sopranen, mezzo-sopranen, 1e en 2e alten. Ons koor is in 1992 opgericht door dirigent Frauke Langbein. Nyanda van Dijk heeft in mei 2013 het dirigenten stokje van Frauke overgenomen en is 5 jaar onze enthousiaste dirigente geweest. Vanaf 1 september 2018 gaat Nienke Kreijkes ons dirigeren!

Ons repertoire bestaat uit 2-, 3- of 4-stemmige muziek, die zowel a-capella als onder begeleiding van piano wordt gezongen. Ons genre bestaat uit o.a. swing en (oude) pop, van gevoelige ballads tot energieke uptempo nummers. Jaarlijks verzorgen we enkele optredens, kijk in onze agenda voor de eerstvolgende data.

Er wordt regelmatig gewerkt aan stemontwikkeling, performance en koorscholing. Samen zingen en samen werken aan een mooie koorklank staan voorop. Daarnaast vinden we een goede sfeer erg belangrijk.

Onze repetities vinden plaats op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. Wij repeteren in het wijkcentrum de Driehoek aan de Jan Tooropstraat 27 te Almelo. Lijkt het je leuk om mee te zingen? Kom gerust eens naar ons luisteren.

Dirigent | Nienke Kreijkes

foto-dirigente

Ons Zwingkoor wordt vanaf 1 september 2018 gedirigeerd door Nienke Kreijkes. Nienke is afgestudeerd als muziektherapeute en heeft tijdens deze studie een minor in zang gedaan. Vervolgens heeft ze een opleiding dirigeren gevolgd aan de dirigenten-academie. Na haar afstuderen is ze met haar eigen onderneming MNK Muziekpraktijk begonnen. Hierbij werkt ze onder andere als muziektherapeut, pianodocent en koordirigent. Naast haar werk in de muziek treedt ze ook regelmatig op met haar eigen vocalgroup Rumor has it!  Meer informatie over Nienke is te vinden op muziekpraktijknienkekreijkes.nl

Zwingkoorleden