Even voorstellen

Wij zijn een enthousiast vrouwenkoor,  bestaande uit ruim 30 leden. We zingen met 4 stemgroepen; sopranen, mezzo-sopranen, 1e en 2e alten. Ons koor is in 1992 opgericht door dirigent Frauke Langbein. Vanaf mei 2013 heeft Nyanda van Dijk het dirigentenstokje van haar overgenomen.

Ons repertoire bestaat uit 2-, 3- of 4-stemmige muziek, die zowel a-capella als onder begeleiding van piano wordt gezongen. Ons genre bestaat uit o.a. swing en (oude) pop, van gevoelige ballads tot energieke uptempo nummers. Jaarlijks verzorgen we enkele optredens, kijk in onze agenda voor de eerstvolgende data.

Er wordt regelmatig gewerkt aan stemontwikkeling, performance en koorscholing. Samen zingen en samen werken aan een mooie koorklank staan voorop. Daarnaast vinden we een goede sfeer erg belangrijk.

Onze repetities vinden plaats op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. Wij repeteren in het wijkcentrum de Driehoek aan de Jan Tooropstraat 27 te Almelo. Lijkt het je leuk om mee te zingen? Kom gerust eens naar ons luisteren.

Dirigent | Nyanda van Dijk

foto-dirigente

Ons Zwingkoor wordt gedirigeerd door de enthousiaste en talentvolle Nyanda van Dijk, een afgestudeerd dirigente, zangdocente en zangeres. Op dit moment geeft ze zangles in Amersfoort, dirigeert ze verschillende koren en schrijft ze koorarrangementen, geeft  workshops en treedt zelf op zingend en spelend achter de piano.
Meer informatie over Nyanda is te vinden op haar website www.nyandavandijk.nl.

Zwingkoorleden