Optreden 8 september 2019

Het is zondag en vandaag staat een optreden op de agenda. Het is de Week van de AmateurKunsten (WAK) en daarom zingen we bij NielZ aan de Marktstraat in Almelo om 3 uur. De weergoden zijn ons goed gezind. De voorspellingen waren verschrikkelijk, maar we kunnen de jassen uitlaten. De roze sjaaltjes op wit en spijker komen hierdoor goed naar voren.

Half 3 verzamelen we in de buurt van ‘ons’ podium. Er is op dat moment nog een optreden gaande van een jonge zanger, en die is best goed.
De banner van het Zwingkoor wordt door Tini en Carolien al voor het podium in gereedheid gebracht. Als we compleet zijn trekken we ons even in een steeg terug om in te zingen.
En dan mogen we de trap op naar het podium. Dit is de laatste keer dat Dries ons zal begeleiden. Dus we gaan extra van hem genieten. Het podium is niet al te groot en er staat nog van alles aan instrumenten, monitoren en pedalen. We staan erg ‘kortjes bij dichtjes’.

Het grote terras bij Nielz zit lekker vol en ook staat er nog publiek aan de kant. Leuk om voor zo’n gezellige drukte te zingen.
We trappen af met Wonderful World. Een heerlijk nummer om mee te beginnen. Het wordt goed ontvangen en we gaan verder met ons programma. Zo leuk om te zien dat er volop gedanst wordt op onze liedjes. Het is voor elk wat wils want we zien stijldansen, gewoon dansen en kinderen die enthousiast op onze melodieën bewegen.

Nienke doet af en toe een woordje. Ze kondigt aan dat het een-na-laatste liedje een nieuw nummer is, dat we nog niet vaak geoefend hebben. Heel spannend voor ons, maar zegt ze: ‘We gaan het gewoon doen omdat we het zo’n lekker nummer vinden.’ En zie, het valt helemaal niet tegen. We sluiten af met Can’t help falling in love with you en dan dan zit het erop. Op een paar schoonheidsfoutjes na was het een mooi en goed optreden. Top! Trots op ons. Het was genieten, getuige de foto’s die Lute weer van en voor ons gemaakt heeft.

We staan nog een beetje na te genieten voor het podium als de volgende act al weer is begonnen, een dansdemonstratie. Irma van de soptranen en Carolien kunnen de verleiding niet weerstaan en duiken de dansvloer op. Renate en Irma van de 2e alten volgen. Het swingt de pan uit en ze zijn helemaal in hun element.
Om de middag op gepaste wijze af te sluiten, nemen we nog een drankje bij Nielz en dan gaan we met een goed gevoel naar huis.

Terug naar overzicht