10 maart 2022

Nienke heeft als warming-up een muzikaal kwartetspel bedacht. Iedereen krijgt een nummer 1, 2, 3 of 4. Elk nummer hoort bij een korte melodie van 4 tellen. De bedoeling is om al zingend door de zaal te lopen en zo iemand te vinden, die dezelfde melodie zingt. Heb je die gevonden dan speel je ‘steen, papier, schaar’. De verliezer sluit zich aan bij de winnaar en samen gaan ze op zoek naar een volgend ‘slachtoffer’. Wie het eerst 3 volgers weet te verzamelen is de winnaar.
Hilariteit alom: er wordt dapper vals gespeeld, verkeerde melodieën gezongen. Stiekem toch je nummer bekend maken, of gewoon zonder strijd aansluiten. Maar de opzet slaagt: plezier in muziek maken, luisteren naar elkaar en focussen op de melodie. Klaar voor het serieuzere werk.

Vandaag nemen we ‘Happy’ onder de loep. Het is echt al heel lang geleden dat we deze gezongen hebben. De aanpassingen in het arrangement zijn al van voor de coronacrisis en die zijn niet bij iedereen blijven hangen. Met vereende krachten komt alles weer boven. Leuk om het nu met orkestband te kunnen zingen.

Na de heerlijke traktaties van Richt en Jeannette in de pauze is het tijd voor lekker doorzingen van nummers. Jeannette kiest voor ‘Lay your weapons down’. Onze soliste Anita is deze avond aan het repeteren voor een optreden met haar partner van Duo-VIM. Wat nu? Nou, dan maar allemaal de lead zingen. Ook leuk! We sluiten af met Royals.
De avond vloog weer om. Op naar volgende week.

Terug naar overzicht