1 april 2021

Vanavond start de repetitie weer. Nienke is voldoende hersteld om ons weer aan te kunnen.
Volgende week kan ze ons vertellen welk effect de operatie heeft gehad, of ze beter hoort.

Grietje is al helemaal in Paasstemming, ze heeft een leuke paashaas als achtergrondscherm. Dat is van zo’n formaat dat het lijkt of zijzelf een paar paashaasoren op heeft gezet. Renate ziet dat en ligt helemaal dubbel van het lachen, dat trekt de aandacht van Anita en die giert het ook uit na het zien van Grietje.

Irma van de alten heeft een nieuwtje; ze wordt heel binnenkort oma voor de eerste keer. Iedereen, met name de oma’s, reageert enthousiast want niks is leuker dan oma zijn.

Nadat alle nieuwtjes zijn gedeeld kunnen we starten. Nienke attendeert ons erop dat we weer samen met 2 personen kunnen repeteren, omdat de avondklok een uur later ingaat. Grietje en Anita maken meteen een afspraak. Het is leuker met z’n tweeën te repeteren; je hebt steun aan elkaar.

De stemgroepen zijn vanavond ongelijk verdeeld. Christine moet het vanavond alleen rooien, zij is de enige mezzo, maar dat is zolang we online repeteren niet erg.
We repeteren de nummers van het concert en dat gaat lekker. Alleen ‘A night like this’ krijgt aandacht want dat nummer zijn we nog aan het instuderen, maar ook dit begint al vorm te krijgen. Het online zingen heeft zeker zin, je kunt gewoon aan de uitbreiding van het repertoire blijven werken.

Soms zitten er per stemgroep moeilijke overgangen in om de juiste toon meteen te pakken. Irma van de alten heeft een goed hulpmiddel erbij gevonden, de pianoapp. Even heel snel vooraf de toets aanraken met de juiste toon en voilà, een spatzuivere inzet.

En zo komt er weer een einde aan een levendige repetitie.
Fijne paasdagen allemaal!

Terug naar overzicht