1 juli 2021

Vandaag alweer de laatste repetitie van een heel apart jaar. Het is geen weer om buiten te zingen, maar gelukkig mogen we weer binnen. Terug op ons vertrouwde stekkie in De Driehoek.

Zo leuk: vandaag alweer een aspirant lid, die mee komt luisteren en zingen.

We starten met “Babbelmaareenbeetjemee”, een heerlijke inzinger. Dan een intonatie oefening. Twee of drie tonen na zingen. Klinkt simpel, maar de tonen liggen niet zo logisch naast elkaar. Je moet je echt focussen om de juiste toon te pakken.

Bij de herhaling van “You’ll know my name” blijkt weer hoe laag de eerste regels zijn. We missen Gerrie, onze super laagzinger, hierbij. Wanneer ben je er weer bij Gerrie?

En dan verder met “Just give me a reason”. Ook hier moeten nog wat puntjes op de i gezet worden. De sopranen zijn op bijna volle sterkte aanwezig, en dat klinkt heerlijk. De mezzo’s en 2e alten hebben het lastig. Ze zijn elk maar met z’n tweeën. Nienke springt bij waar ze kan, en Mari-Anne switcht moeiteloos tussen de verschillende partijen.

Nog even heerlijk uitzingen met “Royals”, “Can ‘t help falling in love” en “Leun op mij”.

Tot slot een vrolijk “Lang zal ze leven” voor Sanny. Dat klinkt zoveel beter dan de niet-synchrone ZOOM versies van afgelopen winter.

Volgende week nog een gezellige afsluiting met elkaar en dan maken we ons op voor de zomervakantie. Op 19 augustus beginnen we weer.

 

 

Terug naar overzicht