11 december 2021

En toch nog een blog. De laatste van 2021. Nu we ’s avonds niet meer samen kunnen zingen maken we van de gelegenheid gebruik om op zaterdagochtend de stembanden te smeren.
Niet de generale repetitie voor kerstoptredens waar we op gehoopt hadden, maar wel helemaal in kerstsfeer. Met kerstmutsen, kersttruien, kerstlampjes en kerstballen als oorbellen nemen de dames hun plekje in. We gaan vandaag een heuse kerstclip opnemen. Nienke sluit een geluidsband van “Merry Christmas” aan op de muziekinstallatie. Pianospel met een beat erachter. Dat klinkt lekker.

Na de warming-up met Lax-vox wordt er eerst een geluidsopname gemaakt. In één keer goed! Niets meer aan doen! Voor de opname van het beeld worden de stoelen en mappen aan de kant geschoven. Nienke filmt, terwijl wij meezingen met onze eigen geluidsopname. Het zou jammer zijn als onze top-dirigente niet zelf in beeld zou kunnen komen. Dus zingen we het nummer nog een keer, waarbij de dirigeerkwaliteiten en vrolijke danspassen van Nienke worden vastgelegd.

Geen koffie of thee vanmorgen. Dan maar meteen door met ons verdere repertoire. Met een voldaan gevoel èn een kerstattentie voor Nienke sluiten we om klokslag 12.00 uur af.

Fijne feestdagen allemaal en tot ziens in 2022.

NB: Houd de site van het Zwingkoor in de gaten voor onze kerstclip.

Terug naar overzicht