11 mei 2023

De meivakantie is weer achter de rug en vanavond starten we weer met de repetitie. Het is een vrolijk weerzien. Er is een aspirant-lid aanwezig die voor de vakantie ook al van de sfeer en het repertoire heeft geproefd. Vanavond zal ze de stemtest doen en daarna hopen we haar als nieuw koorlid te mogen verwelkomen.

Zoals altijd starten we met de fysieke opwarming. Jorn heeft al voorpret bij wat er komen gaat, het draaien van de heupjes. Dit leidt iedere keer op de een of andere manier weer tot hilariteit.
Hierna volgt de stemopwarming. De opdracht is om als een heks te zingen. Deze techniek zorgt ervoor dat je net wat hoger kunt zingen zonder je stem te forceren. En dus vult de ruimte zich met krassende stemmen.
We doen een sirene na, Jorn dirigeert ons met zijn wijsvinger en we volgen van hoog naar laag en andersom. En dat alles met een heksenstem. Wat een geweld! Het is maar goed dat alle ramen dicht zijn.

En dan zijn we toe aan het eerste nummer You Can’t Hurry Love. Renate is helemaal in d’r nopjes met dit nummer, want ze is fan van Phil Collins. Ze gaat helemaal los en staat enthousiast te zingen en te swingen. Het instuderen is voor haar appeltje-eitje, want de tekst kent ze natuurlijk als fan helemaal uit het hoofd.
Jorn neemt de tijd voor dit nummer. Met kleine stappen gaan we aan de slag. Eerst de aandacht per stemgroep en dan geleidelijk samen. Dat klinkt al goed. Tot de pauze besteden we daar onze tijd aan.

Zoals gezegd vindt er een stemtest plaats in de pauze. Ondertussen gaan wij naar de pauzeruimte waar ons twee traktaties te wachten staan. Een lekkernij van Nanda en van Henriët die jarig zijn geweest.
Dan verschijnt Annika die ons vertelt dat ze geslaagd is voor de stemtest. Ze stond in de proefperiode bij de alten, maar ze gaat nu de mezzo’s versterken. Welkom Annika! Ze is de jongste van de groep en we vinden het allemaal fantastisch dat ze voor ons koor heeft gekozen.

Na de pauze wordt er uiteraard uitbundig gezongen voor de jarigen. Ze mogen een nummer kiezen die we gaan zingen. Een ervan is Fix You. Grietje zorgt voor een onverwachte twist.
Bij de tekst: Lights will guide you home…, heeft ze ineens het lampje van het concert om haar vinger. Ze zwaait er vol overgave mee heen en weer.
En zoals alle repetities vliegt de avond voorbij, worden de stoelen weer weggezet, de apparatuur opgeruimd en gaan we naar huis.
Tot volgende week.

Terug naar overzicht