12 maart 2020

Wat is het een bizarre tijd. Het Coronavirus dat vanuit China zich wereldwijd aan het verspreiden is, grijpt zich, nu ook in Nederland, steeds sneller om zich heen. Deze week werd bekend dat er sprake is van een pandemie. Premier Rutte heeft vandaag verregaande maatregelen aangekondigd. Alle evenementen van meer dan 100 aanwezigen, worden afgelast tot en met 31 maart 2020. Dat zet ons koor op scherp, wat te doen? Op 5 april geven wij ons concert!

Je merkt de onrust al bij binnenkomst. Het is een gekwebbel in het kwadraat.
Nienke vraagt aan het bestuur of zij eerst wil vergaderen of dat we meteen met de repetitie beginnen. Het Coronavirus laat zich ook hier niet aan de kant zetten en Tini snijdt het onderwerp concert aan.

Uiteindelijk neemt het bestuur de beslissing dat het concert in april niet doorgaat.
Hopelijk lukt het wel in het najaar. Vrijdag wordt alles in gang gezet wat te maken heeft met de annulering. Ook hoe om te gaan met de kaartjes die al verkocht zijn.
Hoewel het heel jammer is, gaat veiligheid en gezondheid boven alles. Het concert komt er wel.

Nu de kogel door de kerk is, beginnen we met de repetitie. Eerst de opwarmoefening met de Lax Vox. Niet iedereen heeft een flesje water bij zich, maar een glaasje water volstaat ook.
We krijgen van Nienke een paar oefeningen. Gerda heeft geen flesje en haalt een glaasje water. Ze blijft nogal lang weg. Ze komt weer binnen en Tini roept: ‘Jammer Gerda, we zijn nét klaar!’ Verschrikt blijft ze staan en kijkt verbaasd naar de groep. ‘Geintje, hoor. We zitten nog te oefenen.’ Hilariteit.
Gerda kan de grap wel waarderen, ze neemt eerst maar een slok water voor ze het buisje in het glas laat zakken.
Als de stembanden goed zijn opgewarmd beginnen we met zingen. Het nummer waar we mee beginnen zit er vrij snel in. Tot aan de pauze werken we aan perfectie.

Als we aan de koffie en thee gaan, staat er alweer een traktatie. Gerri is jarig geweest en trakteert op heerlijke paaseitjes. Als je er eenmaal aan begint, is het moeilijk om er af te blijven.

Na de pauze zingen we Gerri toe. Dan weer het serieuze werk. We houden ons voorlopig nog maar even bij de nummers van het concert. Ook oefenen we gewoon de choreografie die we er al bij bedacht hebben.
De uitsmijter is ‘I wish’ van Stevie Wonder. Wat een heerlijk nummer is dat. We gaan helemaal los, dansen zoals we dat in de 70’er jaren deden! Dit hadden we echt even nodig.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk het bijgaande filmpje.