12 oktober 2023

Het wordt een spannende avond. Zoals eerder in de blogs vermeld gaat Jorn er vanaf januari een paar maanden tussenuit. Wij moeten dus op zoek naar een tijdelijke dirigent.
Vanavond komt al een dirigent van een popkoor bij ons kijken. Zal hij ons tijdelijk willen dirigeren en daarmee ons naar Vrienden voor Almelo Live begeleiden.

Jorn introduceert dirigent Dick bij ons. We duimen!
Dan nog de mededeling dat zaterdag bij de workshop ook zijn partner Willemijn meekomt om ons een minicursus zangles te geven. Als er op voorhand vragen zijn, kunnen die vanavond al aan hem gesteld worden. Willemijn is een geschoold zangeres en zal ons zeker wat tips en trucs kunnen aanreiken. Wat leuk! We kijken ernaar uit.

Na de gebruikelijke lichamelijke en stemopwarming starten we met, jawel, weer een nieuw kerstnummer. Dat is nog niet ingezongen, dus hier en daar nog onwennig en voorzichtig, zeker als je geen noten kunt lezen. Dat geeft niets, komt vanzelf. Met kerst zit het er wel goed in is de ervaring van voorgaande jaren.

Voor de pauze zingen we de nieuwe kerstnummers. Dick is benieuwd naar ons gewone repertoire dus na de pauze laten we wat nummers horen uit ons concert. We zingen vol overgave, omdat we sowieso plezier hebben in het zingen en omdat we ons natuurlijk goed willen presenteren.

We eindigen met Can You Feel It van Birgir. Daar kunnen we al onze energie in kwijt. De avond is ten einde, we hebben ons best gedaan.
Het is nog onduidelijk of Dick het avontuur met ons aan gaat. Hebben we een vervanger? Wordt vervolgd….

Terug naar overzicht