14 oktober 2021

Het is weer ‘open repetitieavond’ en we zijn benieuwd of er weer andere belangstellenden komen kijken. Vorige week waren er al een paar, hopelijk vanavond weer.

Wie er vanavond wel weer is, is Johan onze pianist bij optredens. Hij begeleidt ons 1x per maand zodat Nienke zich kan concentreren op het dirigeren.

Alle stoelen en apparatuur staan al weer opgesteld, dit gebeurt door bestuursleden en een paar koorleden die heel erg op tijd zijn. Een goede samenwerking.
Er is 1 nieuwe belangstellende die tussen de alten zit. We gaan ons weer van de goede kant laten zien. Dat doen we iedere week, maar vanavond extra.

We zingen eerst in om de stembanden op te warmen. Er wordt een nieuw nummer uitgedeeld, het is een kerstnummer. Hoewel het nog niet zover is, moeten we daar nu mee starten want 13 december staat een kerstoptreden gepland. Na de opwarming beginnen we zoals gezegd met het nieuwe vrolijke, altijd gezellige, feelgood nummer ‘Merry Christmas everyone’.
Nienke heeft een leuk arrangement gemaakt en het nummer voor alle stemgroepen ingezongen. Een aantal heeft haar partij al geluisterd en dat is te merken. Het nieuwe nummer krijgt meteen al aardig vorm. Dat moet goedkomen voor ons optreden.

Het is tijd voor pauze en de koffie/theekar wordt naar de zaal gebracht. Irma van de alten is jarig geweest en trakteert op heerlijke bonbons die feestelijk in verschillende kleurtjes papier verpakt zijn.

Na de pauze zingen we eerst ‘Lang zal ze leven’ voor Irma en gaan daarna verder met nog wat kerstliedjes en ons concert-repertoire voor volgend jaar.
Het bevalt van beide kanten heel goed dat Nienke alleen staat te dirigeren en niet ook nog hoeft te spelen. Fijn dat we maandelijkse zo kunnen repeteren.

Wat gaat de tijd na de pauze altijd snel. Voor je het weet is het alweer kwart voor tien en is de repetitie alweer voorbij. Volgende week slaan we over, want dan is het herfstvakantie. 28 oktober staan we weer paraat.

Tot over 14 dagen en fijne vakantie allemaal!