17 januari 2019

Als we binnenkomen zien we dat de stoelen anders staan opgesteld. Een probeersel om de ruimte te verkleinen. Die is nogal groot en dan is het moeilijk zingen, want het geluid lijkt te verdwijnen.

We beginnen en het valt op dat hier en daar wat afwezigen zijn. Het zou fijn zijn als we nieuwe leden konden verwelkomen. Bij deze een oproep voor de vrouwen die er lol aan hebben te zingen. Ons koor is vierstemmig, sopranen, mezzo’s, 1e en 2e alten. Lijkt het je wat, kom dan vooral een keer kijken op donderdagavond in het wijkcentrum De Driehoek van 19.30 tot 21.45 uur. Wil je al vast iets van ons zien en horen, kijk op You Tube jubileumconcert Zwingkoor december 2017
Maar dit even tussendoor.

De canon van ‘the ghost of Tom’ is weer het openingsnummer en dan begint het echte werk. We nemen de nummers door die we 6 februari gaan zingen in de Woonzorglocatie Krönnenzommer in Hellendoorn. Even de puntjes weer op de welbekende i zetten. Het is een beetje onrustig, sommigen zijn een beetje melig de hele avond. Ach, af en toe zijn er van die avonden….. Als laatste lied voor de pauze zingen we ‘Koffie, koffie’ van Rita Corita. We beginnen met het refrein. Nét voor het couplet moet worden gezongen, roept iemand (MariAnne) ‘En nu Anita!’ Die schrikt zich een hoedje, maar begint vol overgave te zingen met een Amsterdams accent. Hilarisch. Aan het eind van het lied krijgt ze spontaan applaus. Iedereen is enthousiast en vindt dat dit zo moet blijven. Het is pauze en er wacht ons weer een traktatie van een jarige. Het gaat maar door. Na de pauze gaan we verder met de eerste helft van de lijst van het komende optreden. Volgende week de tweede helft en dan: Krömmerzommer, we komen eraan!