17 september 2020

Als we vanavond bij het wijkcentrum De Schöppe aankomen moeten we nog even buiten wachten want het bestuur is nog druk aan het vergaderen.
Het duurt niet lang, we gaan naar binnen.

De stoelen staan alweer op corona-afstand en iedereen zoekt haar plekje. De coronastok van 1,5 meter die Carolien trouw meeneemt, ligt naast haar stoel. Ellen pakt die even op en voor ze het weet, krak! In twee stukken, ze is hoogst verbaasd want zoveel kracht zette ze niet. De stok is nu waarschijnlijk al op lengte voor de volgende corona-fase, 1 meter.

Als iedereen zit en de buurvrouw kort heeft begroet en bijgepraat, kunnen we beginnen. Als eerste altijd een warming up van de stembanden. Vanavond zijn dat intonatie-oefeningen. Het eerste lied dat daarop volgt is Anne van Herman van Veen. Oei, dat is toch hier en daar een beetje weggezakt, te lang geleden dat we dit hebben gezongen.
Vervolgens gaan we weer verder met Royals, net als vorige week.

Het uur vliegt om, ja, pauze! Die tijd wordt ook benut om stemtesten te doen voor nieuwkomers, dat is vanavond Wilma die al een paar weken mee heeft gedaan. We zijn benieuwd welke groep versterking krijgt.

De rest gaat gauw naar buiten. Renate is jarig geweest en trakteert op een snoepreep. Heerlijk! Buitenlucht maakt hongerig.
Oude tijden herleven. Het lijkt wel alsof we op een speelplaats staan van een school, netjes te wachten tot we weer naar binnen mogen.

De pauze is voorbij en in die tijd de repetitieruimte geventileerd.
Nienke brengt ons het nieuws van de stemtest. De tweede alten zijn de gelukkigen. Er klinkt applaus. Welkom Wilma!
Om de balans tussen de eerste en de tweede alten gelijk te houden, is MariAnne bereid gevonden over te stappen naar de eerste alten.

Deel twee van de repetitie, eerst ‘Lang zullen ze leven’ voor de jarigen Renate en Christine.
Dan Standing by, het pittige arrangement van Pentatonix. We sluiten af met verzoeknummers en dan is de repetitieavond voorbij.

De stoelen worden opgeruimd en de spullen gepakt. Opeens, gegil, gelach, hilariteit en paniek! Vera rent door de zaal en klampt zich vast aan de eerste de beste om zich achter diegene te verschuilen. Wat is er aan de hand? Een muis! Er rent een muis door de zaal. Nienke stapt er meteen op af schiet een filmpje, ‘voor de blog’, zegt ze. Het arme beestje schrikt net zo hard en zoekt gauw een veilig heenkomen. Vera is nog steeds in shock.
Wat een bijzondere avond. Tot volgende week!

Terug naar overzicht