17 September optreden stad

Vandaag was ons optreden in de stad. We verzamelden gedeeltelijk bij Van der Poel, nee niet voor ijs, maar om in te zingen. Maar er stonden ook zangeressen te kijken naar een optreden in de style van “De Starsisters”.
Een militairorkest en 3 zangeressen die “Stars on 45” repertoire brachten. Leuk om te horen.

We verhuizen naar de ANWB en dan moet er geholpen worden om onze versterking goed te krijgen.
Soms komen de dames er niet uit. Jorn is dan ook even technicus. Van inzingen komt niet veel,
omdat we wat laat zijn met alles. Even één liedje en dan gaan we ervoor. We moeten wel iets meer gas geven,
want verderop is er een band die ook staat te spelen. Maar het eerste nummer “Before I go” gaat goed, inclusief choreografie. We zitten er gelijk goed in. Er zitten mensen te luisteren, ook ex-zangeressen die eens met ons mee zongen.
Ons repertoire valt in de smaak zo te zien bij verschillende mensen.

Ook “Havanna” gaat prima en de dirigent is tevreden bij dit begin, dat laat hij ons zien.
We zetten ons programma voort met Respect, Fix You, dan valt op dat er jonge mensen blijven staan, want dit kennen ze allemaal wel en sommige zingen mee. We eindigen met “Can you feel it”, dat knalt eruit.
Het eerste optreden zit erop. Even 10 minuten pauze…

Na de pauze komt er een grote fan bij ons staan en die wil graag een Nederlands liedje horen, dus zetten we “Het was een nacht” in van Guus Meeuwes en zij zingt voluit mee. Met het Zwingkoor kun je alle kanten op toch ?
Het tweede optreden is wat repertoire gelijk aan het eerste, maar er staan andere mensen te luisteren. Enkele zangeressen hebben in de pauze vrienden of familie opgezocht, die er stonden. Die blijven natuurlijk staan luistern. Foto’s en film wordt er veel gemaakt. Hoewel het de tweede keer iets zwaarder werd om te zingen, ook vanwege het geluid aan de andere kant van het plein, hebben we toch genoten van ons optreden en we hopen de mensen om ons heen ook. Zingen is altijd fijn! Tini maakt nog duidelijk dat dames jong of iets ouder zeer welkom zijn in ons koor.
We hopen dat er een paar dames reageren op deze uitnodiging.
Enkele zangeressen gaan iets drinken na afloop, anderen gaan een ijsje halen.

Donderdag gaan we weer over tot de orde van de dag. Misschien wel langzaam naar het Kerstrepertoire.

Dus.. tot donderdag

Terug naar overzicht