18 februari 2021

Zoals aan het begin van de meeste repetities gaat het gesprek over corona, vanavond met name over de inentingen. Ineke vertelt dat ze een uitnodiging heeft gehad voor een inenting. Ze had erop gerekend dat ze naar de Schelfhorst in Almelo kon, maar ze moet naar Hardenberg! Dit soort verhalen zijn er meer, ouderen die belachelijk ver weg moeten voor een vaccinatie terwijl een vaccinatie-locatie in de buurt zit. Logistiek is het nog zeker niet op orde allemaal.

Om even een ander onderwerp aan te snijden, vertelt Anita dat vanavond de landing is van de Perseverance Rover op de planeet Mars. Die Rover is 30 juli 2020 vertrokken vanaf Cape Canaveral in de staat Florida. Een unieke gebeurtenis. Ook Anita ‘landt’ daar rond de klok van tien. Ze heeft zich vorig jaar aangemeld dat zij met haar naam meereist en daar heeft zij vervolgens een ticket voor ontvangen van NASA als bevestiging. Zij vliegt nu op een chip mee naar Mars.
Christine is ook betrokken bij de landing op Mars. Zij heeft als hobby geocaching en moet een trackablecode zoeken. Die code zit op de camera van de Rover en bij de landing wordt een foto gemaakt van de code, die wordt naar de aarde gestuurd. De ‘cache’ is: zoek de code op de foto. Een spannende avond voor beide dames.

We gaan beginnen, het Twents kwartiertje is weer om.
Nienke heeft weer iets leuks meegenomen om in te zingen. Het refrein van ‘I wanna dance with somebody’ van Whitney Houston. (Om maar even in de sferen van de ruimtevaart te blijven 😉 , denk aan de beroemde zinnen: ‘Houston, do you copy’ en ‘Houston, we’ve a problem’ – Apollo 13, er was een explosie tijdens de vlucht).

Maar goed, over het lied. Eerst het refrein eenstemmig zingen en als het erin zit, dan zélf een tegenstem voor je eigen stemgroep erbij zoeken.
Als dat een paar keer geoefend is kunnen vrijwilligers zich aanmelden om te laten horen wat ze bedacht hebben. Tini en Anita durven deze challenge aan (daar is ie weer, ruimtevaart 😉 )
Nou, dat valt niet tegen, goed bedacht.

Verder repeteren we ‘I’ll be there for you’ en ‘Just give me a reason’.
De tijd vliegt 😉 Een verzoeknummer is ‘I wish’ van Stevie Wonder, dan zingen we met de band mee. Daarna zingen we ‘Lang zal ze leven’ voor Jeannette die jarig is geweest en dus mag zij het laatste nummer kiezen. Dat wordt ‘Can’t help falling in love’. Een favoriet nummer voor de meesten van ons.

Het is weer kwart over negen, tijd om te stoppen. We zwaaien gedag en zien weer uit naar volgende week.

Fijn weekend!

Terug naar overzicht