19 oktober 2023

Om 19.45 uur is iedereen weer binnen en beginnen we met de opwarming. Een herhaling van een oefening uit de zangles van Willemijn vorige week mag natuurlijk niet ontbreken. Volgende week starten we met de oefening van de Lax Vox-methode. (De methode is eigenlijk niet veel anders dan blazen via een speciaal rietje in een flesje met een bodempje water. Door het blazen en stemgeven via het buisje verandert de druk boven de stembanden en wordt de stemweg kunstmatig verlengd. Hierdoor hoef je minder druk te maken om stem te geven, vermindert de spierspanning rond het strottenhoofd en de stembanden, trilt eventueel aanwezig slijm los, wordt het stembereik groter en de kwaliteit van de stem beter. Bron: Adempunt | praktijk voor Adem, Stem en Ontspanning)

We kennen die oefening, hebben dat veel in het verleden gedaan, maar verdween naar de achtergrond. Voor de nieuwe leden is het onbekend. Gelukkig zijn er nog buisjes/rietjes op voorraad en die worden uitgereikt. Wel zelf een flesje meenemen volgende week 🙂

Nu we toch bezig zijn met de mededelingen, volgende week geen herfstvakantie voor ons, maar een extra repetitie. Er komt een kandidaat invaldirigent kijken. Wordt dit een match? We duimen…

Het is tijd om te beginnen en Jorn heeft That’s Christmas To Me deels opnieuw gearrangeerd, daar gaan we mee aan de slag. Het blijkt dat deze versie beter te zingen is voor de verschillende stemgroepen. Dus check en door.
We concentreren ons voornamelijk op het kerstrepertoire want de tijd vliegt, we zitten al bijna in november!

Jorn krijgt het zo warm van alle inspanningen dat hij zijn trui uittrekt en met een mooie boog achter zich neergooit. Dat leidt meteen tot reacties, met name bij Renate die meteen zingt: ‘You can leave your hat on’ als Jorn zijn cap weer opzet. Hilariteit alom.

We zingen het laatste kerstlied voor vandaag en dat is Felice Navidad. Na de laatste toon vraagt Renate of dat niet wat sneller mag. Ze begint in up tempo te zingen en gooit daarbij haar heupen los. Klinkt wel lekker! Of met het verzoek wordt ingestemd blijft voor ons nog even een verrassing waar Jorn een volgende keer meer komt.

Voor we weer opruimen en naar huis gaan zingen we nog ter afsluiting Cottonfields, een heerlijk vrolijk nummer dat nog lang blijft hangen.

Tot volgende week!

Terug naar overzicht