2 november 2023

Het is onstuimig weer, er is code oranje afgegeven in bijna heel Nederland, maar niet voor Overijssel. Het waait flink, maar dat is het dan ook.

Bij binnenkomst in de Driehoek zien we dat het vrolijk versierd is met ballonnen. Het blijkt dat Accres Almelo, die in opdracht van de gemeente Almelo vijf wijkcentra en één Multifunctionele Accommodatie (MFA) beheert, 10 jaar bestaat. Er wordt al aangekondigd door de vrijwilliger achter de bar dat ons een traktatie wacht in de pauze. Wat leuk!
Tijdens onze opwarming komt de vrijwilliger een paar foto’s nemen voor hun sociale media.
Staan we daar nét met de handen in de lucht. Nou ja, het dient een goed doel.

We gaan aan de slag, nog steeds volop met het kerstrepertoire. Vandaag is Santa’s Party aan de beurt, het lied waar vorige week een begin mee is gemaakt. Per stemgroep worden bepaalde stukken ingestudeerd en aansluitend allemaal samen. Wauw! Wat klinkt dat goed, Jorn is helemaal enthousiast. Dat motiveert ons natuurlijk ook extra weer.

In de pauze krijgen we bij de koffie en thee de aan ons beloofde traktatie, een petit fourtje, nou, laat dat petit maar weg, wat een four! Heerlijk. Dank je wel Accres en van harte gefeliciteerd met het jubileum.

Na de pauze is het weer repeteren geblazen. We stomen flink door. Tot een grappig voorval zich voordoet en de sopranen met een aantal anderen die het meekrijgen enorm in de lach schieten.
Het volgende gebeurt. Daar waar de sopranen even moeten stoppen om een woord niet mee te zingen, zingt Irma steevast door. Grietje wil haar aangeven waar ze even moet stoppen. Dat signaal geeft ze af door op het juiste moment haar hand voor Irma’s gezicht te houden om aan te geven: STOP. Irma in al haar enthousiasme snapt de hint niet, geeft een high five en blijft enthousiast doorzingen. Het is een hilarisch tafereel, vooral met die hoofden erbij, Grietje stomverbaasd en Irma met het hoofd geen-idee-waarom-maar-oké-hier-een-high-five!

Enfin, we hebben weer goed gewerkt, Santa’s party krijgt al mooi vorm en Jorn kondigt voor volgende week nog een nieuw nummer aan. De muziekcommissie heeft besloten. We zijn benieuwd.

Tot volgende week!

Terug naar overzicht