21 januari 2021

Vanavond verwelkomen we Jacqueline die vanavond een repetitie meemaakt. Zij heeft mogelijk belangstelling voor ons koor. We duimen want zij is een sopraan en daar zitten we om te springen. Een ZOOM-repetitie is natuurlijk niet zo pakkend als een repetitie in levenden lijve met onderlinge gezelligheid, pauze en eventuele nazit, maar we gaan ons best doen!

Nienke wil meer aandacht besteden aan de opwarming van de stem, om forcering te voorkomen. En dus beginnen we met Lax Vox. Een fijne oefening.
Als iedereen goed is opgewarmd starten we met ‘If I was a boy’. Er hebben zich een aantal leden aangemeld als solist. Er is nog ruimte voor meer en daarom nogmaals de vraag: wie wil een partij solo zingen. Er melden zich nog een paar leden en Nienke verdeelt de partijen. De solo’s worden steeds door 3 personen gezongen. We zijn benieuwd. Voor de solisten starten we daarom eerst allemaal met het zingen van de leadpartij en dan oefenen we de 4-stemmige achtergrond.

Onder het repeteren horen we steeds vliegtuigen laag overvliegen, wat een herrie. Ze vliegen wel vaker over en dan kun je ze ook goed horen, maar nu vliegen sommige zo laag dat je de repetitie bijna niet kunt volgen. Het is maar een fractie, maar toch, vanavond valt het erg op.

En weer door. Carolien komt plots met de mededeling dat vanavond een gedenkwaardig moment zal zijn.
21.21.21uur op 21-’21. Jeetje, iemand heeft dit dus bedacht! Op dat moment ontvang ik van verschillende kanten de volgenden app:
Straks beleven we een memorabel moment als het 21u21 minuten en 21 seconden is op de 21ste dag van het 21ste jaar van de 21ste eeuw. Een reden om te toasten ?…op ieders geluk en gezondheid

Tja, als je het zo leest is het inderdaad een heel bijzonder moment. Helaas gaan we zo op in de repetitie dat dit zeer gedenkwaardige moment totaal aan ons voorbijgaat. We zitten midden in het nummer ‘Just give me a reason’. Nou, dit was toch echt wel een reason om het even op ons te laten inwerken, maar…compleet gemist.

De tijd is vanavond weer omgevlogen, we zwaaien en wensen elkaar een fijn weekend en verlaten de ZOOM-sessie.
Tot volgende week!

Nostalgiefoto: jubileumconcert 2-12-2017