22 oktober 2020

Ja, het was te verwachten, geen fysieke repetitie vanavond. De coronabesmettingen namen en nemen nog steeds zorgwekkend toe in Nederland, ook hier in Twente.
Het bestuur heeft daarom besloten om de fysieke repetities voor in ieder geval 4 weken (tot 10 november) stil te leggen. Koren mogen nog wel blijven zingen, mits de maatregelen in acht genomen worden, maar het voelt niet goed. Onze voorzitter Tini schrijft o.a. in haar mail aan ons: ‘Als we grote groepen zouden moeten vermijden en zoveel mogelijk thuis moeten blijven de komende weken, stellen we voor om dan toch maar weer een paar weken te ZOOMen.’ Het bestuur heeft groot gelijk en iedereen staat achter dat besluit.

Gisteren heeft Nienke ons een mooi kerstmedley toegestuurd. Het zijn een paar nummers uit ons repertoire. Ze heeft daar een eigen arrangement van gemaakt en daar gaan we vanavond mee aan de slag. Ook heeft zij een schema opgesteld per stemgroep voor na 10 november, mocht het mogelijk zijn om weer samen te komen in de Schöppe. We wachten af.

En zo treffen we elkaar vanavond via ZOOM.
Vorige week was het herfstvakantie en dus is er weer veel bij te praten. Altijd weer een gezellig moment, dat gaat gewoon door, ook met ZOOM. Zo houden we nog contact en blijven we zingen.

Hier en daar hebben koorleden toch nog technische problemen, MariAnne horen we wel, maar zien we niet. Ze krijgt het niet voor elkaar aan te haken. Jannie heeft wel beeld, maar geen geluid, ook lastig. Uiteindelijk lukt het haar wel om aan te sluiten. Karen zit in het donker want die gaat verhuizen en heeft de lampen al ingepakt. Nee hoor, grapje, de ruimte geeft niet meer licht.

Tini en Nienke informeren ons over het plan voor de rest van het jaar. Er zijn ideeën waar we nu nog niet veel over loslaten. We hebben een missie!

De repetitie begint. Eerst inzingen en daarna is de kerstmedley aan de beurt. Nienke vraagt of iedereen die al heeft kunnen printen. Een enkeling niet, maar de meesten wel. Ineke zoekt en toont haar bladmuziek voor de camera: ‘Happy’ van Pharrel Williams! Iedereen schiet in de lach, die zagen we niet aankomen.

Uiteindelijk wordt een scherm gedeeld en kan iedereen die het nodig heeft haar eigen zangpartij meelezen. We gaan flink aan de slag, hoewel de nummers bekend zijn is het toch hier en daar opletten door de aangebrachte wijzigingen.
Na de medley zingen we nummers die we graag zingen. De tijd vliegt, het zit er alweer op.

Blijf gezond allemaal en tot volgende week!