23 juni 2022

Het draait deze avond om de warmte en ABBA. De warmte zorgt voor wat ongemak, maar daar denken we al snel niet meer aan, want Jorn begint met het inzingen van de ABBA medley. We starten met Dancing Queen, want daar zitten nog wel wat tricky stukken in. Renate en Irma hebben er zin in. Ze zijn vanavond met z’n tweeën, maar hebben een mooi volume. Dat moet ook wel, tegenover het leger van de 1e e 2e alten.

Daarna is Take A Chance aan de beurt. Dit is het begin van de medley. En de alten zullen het weten dat het liedje Take a chance heet, want deze tongbreker moet verschillende keren achter elkaar worden gezongen, wat tot heel wat hilariteit leidt bij alle alten.

Gelukkig stelt Jorn voor om maar even pauze te houden, want de warmte wordt toch wel heel erg en we moeten toch de vochthuishouding wel even bijwerken.

Na een welverdiende pauze gaan we nog even verder met ABBA en doen we de medley helemaal. Het klinkt al aardig, ondanks het feit dat we dit allemaal voor het eerst zien en zingen.

Dan vindt Jorn het welletjes en gaan we nog even wat anders zingen. We beginnen met Summertime. De tekst is een beetje weggezakt, maar klinkt desondanks nog steeds mooi. Dan wordt er nog om een uitsmijter gevraagd. Er wordt van alles geroepen en daarna ook weer verworpen. Totdat er om Royals wordt gevraagd. Ook hier valt het iedereen mee wat er is blijven hangen.

Het wordt tijd om naar huis te gaan, waar menig lid van ons Zwingkoor zeker nog even van de zwoele avond gaat genieten. Het was weer een gezellige repetitie.

Terug naar overzicht