23 mei 2019

Als de judomatten zijn opgeruimd en de piano is opgezet kunnen we beginnen. Door ziekte, vakanties en noodzakelijke andere werkzaamheden zijn de beide alt-groepen gehalveerd. Dat wordt hard werken vanavond voor de overgebleven zangeressen.

Eerst een korte terugblik op het optreden van afgelopen zaterdag, om dan snel over te gaan naar het repeteren. Over twee weken staat ons volgende optreden: Amusing Hengelo.

De inzinger is het refrein van een mogelijk nieuw nummer. Firework van Katy Perry. Het nummer moet eerst nog door de muziekcommissie, maar als inzinger kan het wel alvast. Nienke knalt het refrein door de zaal. De sopranen kijken verschrikt op. “En bedankt hè” klinkt het naar de inbrenger van het nummer. Dat wordt “belten”, alle kabouters in stelling om voldoende ademsteun te geven, sinaasappels te persen en flink uit te halen. Zo lukt het prima. Met de variatiestemmen van de andere partijen er onder klinkt het meteen al leuk.

Dan herhalen we met dit nummer ook nog de andere stemtechnieken die we onlangs van Jolinde geleerd hebben. De twee nieuwe aspirantleden die er vanavond zijn liggen in een deuk als we het Firework zingen met curbing, als de gedragen stemmen van operazangers.
De rest van de avond zetten we de punten op de i van de nummers die we ook in Hengelo gaan zingen. Met name het inslijpen van de dynamiek. De noten zitten er wel goed in, maar het dynamisch zingen vergt nog wat oefenen.
Volgende week geen repetitie i.v.m Hemelvaart. Op 6 juni zullen we weer present zijn in De Driehoek.

Terug naar overzicht