23 september 2021

Het is vanavond weer een gewone repetitie. Nienke vraagt naar de workshop van vorige week hoe we die hebben ervaren en wat we hebben gedaan. We zijn enthousiast. Iedereen heeft na de workshop een samenvatting gekregen van Judith met alles wat zij heeft behandeld. In principe kunnen we daar zelf mee aan de slag. Als je er niet bij bent geweest is het wel lastig om het juist te interpreteren, maar verschillende koorleden weten het prima uit te leggen, dus komen we een heel eind.

Adiemus is helemaal uitgeschreven door Judith hoe we dit nummer kunnen opbouwen. Te beginnen met de klassieke stem, dan de normale tot roepstem, veel twang en dan weer naar neutraal/spreken. Eigenlijk zit alles in dit nummer.
We zijn heel serieus en nemen de houding aan die bij de zangstem hoort. Dat is het beste zichtbaar bij de klassieke houding.

We zingen uiteraard ook nog andere nummers door en de puntjes worden op de i gezet. De sopranen gaan steeds op hetzelfde punt bij A night like this de mist in. Nienke laat het stukje net zo lang herhalen tot het er goed in zit.

In de pauze is er een stemtest en hoera! We hebben een nieuw koorlid erbij. De mezzo’s zijn dit keer de gelukkigen. Welkom Marianne!

Na de pauze zingen we nog flink door en sluiten af met Summertime. Altijd een leuk nummer om te zingen.

Tot volgende week! Eerst de jaarvergadering om 19.00uur, daarna de repetitie.