26 januari 2023

Vanavond begint de feitelijke repetitie een kwartier later. Er worden een paar foto’s van ons koor gemaakt door fotograaf Lute Kuilder. Die foto’s gebruiken we onder andere als promotie voor ons jubileumconcert. Wel jammer dat niet iedereen vanavond aanwezig is, zo zijn we incompleet als koor.

We hebben ons er speciaal op gekleed, dat wil zeggen, een effen colbertje, jasje of vest. Het is een bont gezelschap zo vanavond.
We stellen ons op in de pauzeruimte die niet zo koud en kil aan doet als de repetitieruimte. De opstelling gebeurt aan de hand van de kleuren van de jasjes en vesten, een beetje verdeeld.
Renate komt te laat binnen en ziet dat het koor al opgesteld staat. ‘Ik kan er niet meer bij zie ik wel’, zegt ze. ‘O ja, hoor’, roept Tini, ‘Je kunt hiervoor gaan liggen, steunend op je arm en hand en de benen gekruist!’ Dat is lachen natuurlijk. Maar nee, dat gaat ‘m niet worden. Lute pakt keurig een stoel erbij en schuift die aan op de 1e rij. Dan kunnen de foto’s gemaakt worden. Er worden ook nog een paar in de repetitieruimte gemaakt. Zo, gepiept. Hopelijk zijn het mooie foto’s geworden.

Dan begint de repetitie. We zien dat er twee adspirant koorleden aanwezig zijn. Leuk!
We kunnen beginnen en dat is met een nieuw nummer dat heet Something Inside So Strong. Het is al een redelijk oud nummer, maar tijdloos en tekst-inhoudelijk nog steeds actueel. Dit nummer zullen we ook zingen tijdens het het concert. Vandaag heeft iedereen de bladmuziek ervan gekregen is het deels in de ‘grondverf’ gezet. Nu is het aan iedereen om thuis goed te oefenen om tijdens de repetitie goed beslagen ten ijs te komen.

Daarna gaan we verder met Just Give Me A Reason en heel verrassend, op de partij van de sopranen is zowaar niets aan te merken. De andere stemgroepen moeten elk apart een paar keer het refrein doornemen, maar dan klikt het ook als een klok! Jorn zegt, ‘nu wil ik het refrein door iedereen zó horen, anders zwaait er wat!’ Grote hilariteit natuurlijk, daag ons niet uit!
Zullen we gaan saboteren? Nee, we willen ons beste beentje voorzetten, dus klinkt het zoals het moet. Jorn knikt tevreden.

We zingen nog wat andere nummers goed door en dan is de repetitie weer voorbij. Die ging snel omdat we natuurlijk wat later begonnen. Vanaf nu wordt het hard werken met extra repetities, waarvan zaterdag 11 februari a.s. al de eerste is.

Tot donderdag allemaal!

Terug naar overzicht