26 oktober 2023

Het wordt deze avond een spannende repetitie, omdat een dirigent komt luisteren en kijken naar ons.
En… of hij zal beslissen met ons het eerste kwartaal van 2024 in te gaan om Jorn te vervangen en ons naar het optreden voor
“Vrienden van Almelo Live” zal willen begeleiden in april.

We beginnen iets eerder dan normaal. Om 19.30 zijn de meesten aanwezig, de snoeren liggen overal.
Hoe komen ze eruit, die techneuten van ons koor? Dat vragen we ons wel eens af en zij soms waarschijnlijk ook wel.

Dan komt de dirigent binnen en stelt zich voor als Frits Maters. Hij heeft gestudeerd bij ArtEZ in Enschede en les gegeven aan scholen als muziek docent. Heeft verschillende koren gedirigeerd, waaronder een gospelkoor. Op dit moment is hij dirigent van TOP.nl uit Goor en Vivace uit Lievelde.

Jorn wil het programma omgooien, maar begint eerst met Lax Vox. Dit gebruiken we vanavond om de stemmen los te maken. Wie naar “De Beste Zangers” heeft gekeken, heeft gezien dat meerdere zangers (zangeressen), deze methode zelfs daar deden. Dus ff bubbelen en dan ons repertoire van het concert gedeeltelijk doorzingen. Frits Maters leest mee met de noten, luistert mee en vind het allemaal wel goed en is enthousiast. Hij moet vroeg weg, heeft nog een andere afspraak en Tini begeleidt hem naar de deur. Ze komt terug en roept: “Yes!!” Zo snel hadden we de beslissing niet verwacht, maar we hebben een tijdelijke dirigent gevonden. Hoe fijn is dat! Wij zijn erg opgelucht en hebben er wel vertrouwen in. Nu kunnen we de schouders eerst onder ons kerstoptreden zetten en dan naar april toe.

We gaan verder met ons kerstrepertoire, aan “That’s Christmas to me” is het nodige veranderd, dus de muziek die we hadden, wordt versnipperd. Dan ontdekken we dat partijen toch nog omgedraaid moeten worden. Dus alten en mezzo’s zetten haakjes en oogjes om hun tekst. Maar het is goed ingezongen, dus geen nood, gewoon goed luisteren. De muziek van Santa’s Party is er ook en dat klinkt helemaal niet gek. Een vermoeden dat er al veel naar Nick en Simon is geluisterd. We hebben nu 3 nieuwe kerstliedjes en nog het andere kerstrepertoire, dus dat gaat goed komen op 23 december.

Goed weekend en tot volgende donderdag

Terug naar overzicht