27 mei 2021

27 mei 2021

Donderdagavond 27 mei 2021
Acht uur. Tijd om te ZOOMen. Henny heeft problemen met de verbinding: eerst geen geluid , dan geen beeld. Maar gelukkig weet helpdesk Jan overal raad op. Carolien komt stralend in beeld. Na 2 weken flink ziek te zijn geweest van Covid is ze er vanavond weer bij, en helemaal hersteld.
We zijn maar met een klein kluppie vanavond, met z’n 9-en. Greetje en Thea bekennen dat het steeds lastiger wordt om je op te laden voor een digitale repetitie. Dat geldt voor ons allemaal. Het wordt makkelijker om af te zeggen: vakantie met de caravan, oppassen op de kleinkinderen, geen puf meer na een hele dag. Hopelijk komen er snel meer mogelijkheden. De regio Maastricht heeft al groenlicht gegeven voor koren en orkesten om te repeteren. Ook de orkesten hier mogen weer aan de slag. Nu wij nog!!!!
Nienke heeft voor deze avond een spel bedacht om mee te beginnen. Ze zingt steeds een refrein van één van onze nummers. Aan ons de taak om zo snel en origineel mogelijk een voorwerp te zoeken in huis dat daar bij past. Dat wordt lachen! Iedereen staat in de startblokken en Greet zal Nienke helpen met de puntentoekenning. Bij het eerste nummer Firework steekt Carolien razendsnel een lucifer aan. Thea is het origineelst, ze heeft eens sterretje opgevist uit de schuur en toont die al brandend voor het scherm. Volgende nummer Africa. De meest prachtige authentieke Afrikaanse voorwerpen komen in beeld, van schalen en beeldjes tot een hele kudde savannedieren. Count on me: een echt Russisch telraam van Christine. Leun op mij: Henny wint het punt voor snelheid met Jan leunend op haar schouder. Jeannette laat ons een prachtig beeldje zien, gemaakt door haar zoon. En Carolien leunt op de fles Jägermeister, omdat Marcel op dit moment niet thuis is. Er volgen nog You know my name en Happy en als laatste Something in the water. Die is simpel, omdat iedereen wel een flesje water naast zich heeft staan. Na elke challenge zingen we het refrein zelf ook uit volle borst mee om de stembanden los te maken. Na rijp beraad concludeert de jury dat we zes 1e plaatsen en drie 2e hebben weten te scoren.
We nemen nog een keer alle partijen door van A night like this. Meezingen met Nienke gaat de meesten prima af, maar in je ééntje je partij vinden in het geheel is nog wel een dingetje. Middenin de oefensessie wipt Nienke een halve meter op van haar pianokruk. Een duif vliegt met een enorme knal tegen de ruiten. “Dat wordt weer ramen lappen” verzucht Nienke. Carolien raadt aan niet te veel te poetsen, dan kunnen de duiven het raam beter zien, maar ja … in Rijssen? En de duif? Die vloog, mogelijk met een fikse hersenschudding, gewoon weer door.
We sluiten af met het thema van Friends, hoog actueel nu vrijdag de reünie van de crew op tv komt.
Ook al waren we maar met een klein groepje en wordt digitaal repeteren steeds lastiger, dit was een superleuke avond. Tini gaat te rade bij de gemeente Almelo en de Veiligheidsregio Twente of er al wat meer bekend is over het mogen repeteren. De uitspraken van het RIVM spreken zichzelf op heel veel fronten tegen. We wachten af.

Terug naar overzicht