31 januari 2019

Vanavond is de jaarvergadering. We zijn bijna compleet. Er is een terug- en een vooruitblik. Alles passeert de revue. Het wordt weer een mooi jaar. Maar er is ook voor het koor een onprettig bericht. Jannie laat ons weten dat ze met pijn in haar hart met het koor zal stoppen.
Een verlies voor ons koor en een probleem voor de sopranen. Die zijn al in de minderheid. Nu wordt de oproep om nieuwe leden, met name sopranen, nog dringerder. Het is pauze en het komende vertrek van Jannie ijlt nog wat na als we aan de koffie en thee zitten, dit keer zonder traktatie.

Dries, de pianist die ons volgende week begeleidt bij Krönnenzommer is inmiddels gearriveerd. Nienke is er vanavond niet dus geeft Dries een speed warming-up en dan beginnen we. Het is weer een sauna binnen, de meeste vesten, sjaals en jasjes liggen al snel ergens op een stoel. MariAnne staat te wapperen met haar trui, ze heeft het snikheet, maar de trui uitdoen is geen optie.

Het is de generale en die gaat best goed. Ons nieuwe nummer ‘koffie’, met Anita in de lead, zorgt steeds voor extra plezier. Het nummer is speciaal voor optredens zoals in verzorgingshuizen aan het repertoire toegevoegd. Alle nummers zingen we achter elkaar door. We zijn er klaar voor. Vanavond is er geen nazit, iedereen keert huiswaarts. Tot volgende week!

OPROEP:
Koorleden gezocht, vooral sopranen! Kom luisteren of meld je aan bij ons gezellige vrouwenkoor. We hebben een divers repertoire. Iedere donderdagavond repeteren we in het wijkcentrum De Driehoek in de Ossenkoppelerhoek van 19.30 – 21.45 uur. Wees welkom!