4 april 2019

Bijna half 8. De judoërs zijn nog druk bezig om de tatami op te ruimen. Met vereende krachten worden stoelen en piano neergezet en even later kunnen we beginnen. Nienke vraagt zich even af of er veel laatkomers zijn, maar nee … er zijn een aantal afmeldingen.

We starten met een korte inzinger. Dan volgt een oefening in gekke bekken trekken en malle geluiden maken om alle spieren goed los te krijgen. Nog een oefening: om de beurt zingen we een noot. De kunst voor de rest van het koor is, om zo snel mogelijk dezelfde toon en klank over te nemen. Niet smokkelen door er langzaam naar toe te glijden, maar in je hoofd vast de goede toon klaarzetten en dan meteen raak schieten.

Na deze concentratieoefeningen gaan we aan de slag met Havanna. We beginnen aan het slot. Er zitten lastige sprongen in. En de mezzo’s schrikken van de hoge bes die in hun partij staat. Maar Nienke stelt ze gerust: “als ik als alt erbij kan, dan kunnen jullie het zeker”. En dat klopt helemaal.

Voor we het in de gaten hebben is het al weer tijd voor de koffie. Grietje heeft heerlijke wortelcake en chocoladekoek gebakken. Dat is smullen. Menig koorlid vraagt om het recept.

Na de pauze nog een stukje Havanna. Het begint al steeds beter te klinken. Een mooi stuk. Daarna Africa. En ook die valt steeds beter.

Nog een paar heerlijke uitzingers en dan zit de repetitie er weer op. Met de opdracht om thuis de ingezongen partijen nog eens goed te oefenen keren we voldaan huiswaarts.