5 september 2019

We beginnen met de opwarming voor het lijf, gezicht en stembanden. Nienke slaat een heel lage toon aan en vraagt Gerri of ze die noot kan zingen. Ja hoor, voor Gerri geen probleem, Nienke zakt nog verder en weer volgt Gerri zonder problemen. Nienke is verbijsterd. Zijzelf heeft een hele lage altstem, waar ze erg trots op is, maar Gerri kan nóg lager. Niet te geloven, we hebben een eigen bas. Gezien de persoon Gerri, hebben we een basso buffo (vrolijke bas).

Het is de generale voor het optreden zondag 8 september in de stad. Dus we moeten vanavond alles goed doornemen. Heel spannend wordt het of we rijp genoeg zijn voor Firework van Katy Perry. Het is ons nieuwste aanwinst, dus daar moet nog op geoefend worden. Nienke zal aan het eind van de repetitie beslissen of ze het met ons aandurft. We zijn er nog best even mee bezig, gaat het lukken?

Na de pauze nemen we de hele setlijst door voor zondag en dan valt de beslissing over Firework. Maar ja, wat is het? Zingen we het wel of niet? Kom luisteren zondag 8 september om 15.00 uur bij NielZ en hoor of we het aandurven of dat het voor nu nog te hoog gegrepen is……

Wat we heel jammer vinden, is dat Dries, onze vaste pianist bij optredens, zondag ons voor de laatste keer begeleidt. Hij heeft het te druk en kan het niet meer combineren. We gaan hem missen, Dries was voor het koor een vertrouwd gezicht. Nu moeten we op zoek naar een nieuwe pianist(e).

Terug naar overzicht