6 februari 2019, Optreden in het verzorgingshuis Krönnenzommer in Hellendoorn

Ons eerste optreden dit jaar. Het is woensdagavond 19.00 uur en we verzamelen ons in Hellendoorn bij het verpleeghuis Krönnenzommer. Als je er niet vaak komt dan is het, ondanks de navigatie, toch nog een hele zoektocht vooral in het donker, daar is iedereen het over eens.

Vanavond is de kledingvoorschrift zwart want we krijgen onze nieuwe sjaals uitgereikt. Groen-wit-zwart. Het geeft een winterse uitstraling. We worden in Krönnenzommer ontvangen met koffie en thee en ondertussen raakt de zaal gevuld. Het is het laatste optreden van ‘onze’ Jannie van de sopranen, want zoals eerder in een blog vermeld, verlaat ze het koor.

Dries begeleidt ons vanavond op piano. We beginnen met ‘Anne’ van Herman van Veen. Nienke vraagt of er ook een Anne in de zaal zit, dat zou je wel verwachten, vroeger heetten de vrouwen veelal Anne of Anna. Maar nee, niemand! Dan beginnen we. We merken al gauw dat er een enthousiasteling onder het publiek is. Een meneer die alle Nederlandse liedjes meezingt en ook nog een paar verzoeknummers roept, die we jammer genoeg niet in ons repertoire hebben. Hij blijft meedoen en actief. We merken dat de bewoners onze liedjes kunnen waarderen. Voor de pauze sluiten we af met het lied ‘Koffie’ van Rita Corita met Anita in de hoofdrol. Het is een gezellige boel.

Na de pauze zingen we een paar Engelse nummers, die ook bekend zijn, zoals Waterloo, ‘When I’m 64’ en ‘Summertime’. Ondertussen kletst Nienke alles vrolijk aan elkaar. Voor we het weten is de tijd voorbij en zit ons eerste optreden voor dit jaar erop. Het was een dankbare avond. We maken nog een groepsfoto tegen een bosrijke achterwand zodat we kunnen zien hoe het eruit ziet met onze nieuwe sjaals.

Terug naar overzicht