6 oktober 2019 Koren laat je Hoorn

Vandaag is het dan eindelijk zover. Ons jaarlijkse uitje. Dit keer met de bus naar het korenfestival Koren laat je Hoorn.

Helaas hebben een paar zangeressen op het laatste moment moeten afzeggen ivm met ziekte of andere zwaarwegende omstandigheden.

Om 9 uur stroomt de parkeerplaats bij sporthal Windmolenbroek vol. Ook de bus van Sickman is keurig op tijd. Chauffeur Robbert heeft de koffie al aangezet. Alleen Renate ontbreekt nog. Ze kreeg de kat niet naar binnen en zoekt nog een veilig plekje voor haar e-bike. Grietje loodst de bus naar de plek waar we Renate kunnen oppikken.

Lidy en Karen delen snoepzakjes uit. Het schoolreisje kan beginnen.

Koffie met overheerlijke plaatapppeltaart van Grietje zodra we op de snelweg zijn. “Proeven jullie de speculaaskruiden wel” schalt ze door de bus. Wat er ook in zit, het is heerlijk.

Vera trekt zich even terug met oortjes in. Het nummer Africa oefenen met de mezzo- partij. Normaal zingt ze dit nummer mee met de sopranen, maar de stemverhoudingen komen met de bezetting van vandaag wat in de knel.

Natuurlijk zingen we ook met z’n allen flink in. Telefoon aangesloten op de radio van de bus en vrolijk klinkt het hele repertoire door de ruimte.

Mooi op tijd komen we aan bij het theater Park in Hoorn. Pal naast het onstuimige water van het Markermeer. Tijd genoeg om in te zingen en een soundcheck te doen. In de Hamletzaal staat een podium voor ons klaar met een heuse vleugel. Nienke vindt het best stoer om op de vleugel te spelen. Alleen ons eerste nummer moeten we dan een toontje hoger inzetten. Dat lukt prima.

De festival wordt gestart met een optreden van het organiserende koor Broadway uit Hoorn. Zeker 120 zangers en zangeressen op het podium. Een mooie start. Het winnende songfestivallied klinkt schitterend.

Daarna verdelen de koren zich over 4 podia in het theater. Onze Hamletzaal stroomt langzaam vol en om 1 uur mogen wij ons repertoire ten gehore brengen. Heerlijk om voor zoveel mensen te mogen zingen.

De rest van de middag genieten we van de optredens van de andere koren. Kleine groepen op de trap in de foyer of de Hamletzaal. Enorm grote koren in de Othellozaal. Inspiratie voor nieuwe nummers, ideeën voor de kledingcommissie, kippenvel bij optredens, ons realiseren dat het strak inzetten en zingen voor ons zelf nog wel een uitdaging is. Ondertussen genieten van een wijntje, een kom erwtensoep of de zelf meegebrachte boterhammen. “Met een eitje, net als vroeger bij de schoolreisjes” verklapt Gerry me.

De middag vliegt om. Lidy en Karen hebben het slotdiner geregeld in de Brasserie van het Theater. Voor een heel 3-gangenmenu is er niet voldoende tijd. Maar ook met alleen het hoofdgerecht is het een prima afsluiting van een heel gezellige dag.

 

Terug naar overzicht