7 juli 2022

De Driehoek is vanavond gereserveerd voor de musical van groep 8 van een basisschool. En dus wijken we uit naar De Schöppe. De stoelen staan klaar en de leden zoeken een plekje op. Renate schrikt zich een hoedje. Is ze echt de enige sopraan vanavond? Tot haar grote opluchting stapt Grietje binnen. Maar van Jorn met piano en versterker nog geen spoor. Hij staat bij het verkeerde gebouw aan de Hoornbladstraat. Tini loodst hem naar de juiste plek. Snel worden alle snoeren ingeplugd en dan kunnen we beginnen.

Eerst een inzinger met weer een nieuwe variatie. Lekker om ze de stembanden los te maken. En dan gaan we verder met Abba. Voor enkelen helemaal nieuw, omdat ze door werk of vakantie een paar weken verstek moesten laten gaan. Voor hen is het “Take a chance, take a chance, take a take chance chance” wel even een tongbreker. Maar omdat de rest het al wel onder de knie heeft lukt het toch al snel. De mezzo’s en sopranen zingen op hun beurt de leadpartij er overheen. Take a chance gaat soepel over in Dancing Queen. Op de timing moeten we nog wel even oefenen.

We gaan verder met Just give me a reason en Count on me. Tini schiet wat foto’s voor bij de blog. Van schrik laat ze bijna haar telefoon vallen wanneer de foto’s op onverklaarbare wijze opeens voorzien worden van snapshots.

Tijd voor koffie en thee met wat lekkers van Karen die bijna jarig is.

Na de pauze heeft Jorn al z’n muziek netjes op stapeltjes gelegd om zo uit te zoeken welke nummers hij met ons door wil zingen. Set fire to the rain lukt aardig, al is het hier en daar wat slordig. Firework zit er beter in. Maar Nine to  five is volledig weggezakt. Gelukkig kiest Karen voor Before I go, en dat gaat weer heerlijk.

De beheerder van de Schöppe heeft na afloop van de repetitie een schaal vol bitterballen en hapjes voor ons klaar staan ter compensatie van de tijdelijke verhuizing. Wat een verwennerij.

Volgende week de feestelijke afsluiting van het seizoen in de tuin van Sanny.

 

 

 

Terug naar overzicht