7 mei 2020

In deze coronatijd waar we toch wat beperkt zijn met het repeteren is een wekelijkse blog niet meer haalbaar. Af en toe verschijnt er een, zie het als een teken dat we nog steeds bestaan en ook nog steeds repeteren. Zelfs in deze meivakantie, want we kunnen toch nergens naar toe.

Er is weer een persconferentie geweest van premier Rutte en minister De Jonge deze week. Als alles blijft gaan zoals nu dan volgt een verruiming van de maatregelen al per 1 juni. Dat zou betekenen dat het is toegestaan om met 30 personen samen te zijn in een ruimte. Of het ook in de praktijk uitvoerbaar is voor ons, dat moeten we nog even afwachten.

Het repeteren gaat zoals bekend, online met het programma ZOOM. Inloggen kan met een computer, een laptop, een IPad of een mobiel. Ook vanavond komen weer die devices, zoals dat zo mooi heet, voorbij. Het mooie van online repeteren is, dat je, waar je ook bent, je altijd mee kunt doen. Carolien bijvoorbeeld, meldt zich vanavond vanuit een caravan op een camping. Hoe gaaf is dat? Ze moet wel voortijdig afhaken, want hun hond komt binnen. ‘En dat gaat het ‘m niet worden’, zegt ze. ‘Fijn weekend. Tot volgende week’, klinkt het van alle kanten.

Vanavond staat ook het refrein van’17 miljoen mensen’ op het programma. Nienke heeft ons de tekst gemaild en daar gaan we een ook een experiment mee doen. De tekst is een beetje aangepast aan het Zwingkoor. Wat grappig.

Tussen acht uur en kwart over acht is er inloop, dat wil zeggen we melden ons aan via de door Nienke verstuurde uitnodiging.
Het is altijd meteen een gezellige boel en geklets in het groot bij ‘binnenkomst’. Ieder koorlid wordt hartelijk begroet.
En dan is het tijd, we starten met een nieuw nummer ‘Royals’ van Lorde. Nienke heeft de bladmuziek vooraf al toegestuurd en dit keer uitgewerkt in koeienletters. Geprint zijn het 18 pagina’s! Haar vorig gemailde bladmuziek ‘Adiemus’ was nogal lastig te lezen voor deze groep dames op leeftijd, veel te pietepeuterig. Nou, dat laat Nienke zich natuurlijk niet nog een keer gebeuren, dus ging ze op veilig, en hoe!

Niet iedereen heeft de tekst al paraat en Vera is zo sympathiek om haar scherm te delen zodat iedereen kan meekijken (zie foto). Complimenten aan Vera voor haar professionele ‘scrollwerk’.
Ook nemen we nog even de tijd om de Lax Vox oefeningen te doen, je weet wel, klinkers zingen met een siliconenbuis in een halfvol flesje water. Dat doen we op de melodie van ’17 miljoen mensen’ daarna volgt het experiment. We gaan het zingen en degenen die willen en het leuk vinden nemen hun zang op en sturen dat naar Nienke. Zij gaat bekijken of zij hier iets van kan maken. We zijn benieuwd.

Aansluitend zingen we nog de aangevraagde nummers. Iedereen kon de hele week uit ons repertoire nummers insturen waar we weer eens zin in hadden om te zingen. Het is een mooie lijst geworden. We zingen ze allemaal en zo eindigt de avond.

Fijn weekend en tot volgende week.