8 oktober 2020

Zoals vorige week is afgesproken starten we vanavond om 8 uur. Henriët en MariAnne hebben de zaal volgens de regels tiptop in orde gemaakt. Ongeveer de helft van ons koor heeft besloten, uit voorzorg voor zichzelf en naaste omgeving, de repetitie via ZOOM te volgen. Met mondkapjes op totdat je op je stoel zit nemen de overgebleven 14 leden plaats.

Nienke en Tini zijn dan al druk in de weer met allerlei kabels om de nieuwe geluidsinstallatie aan te sluiten en uit te proberen. Als alle pluggen op de juiste plekken zitten en de ZOOM-ers zich hebben aangemeld kunnen we van start.

De lax-vox buisjes worden tevoorschijn gehaald voor de warming-up. Henriët giechelt: “Ik heb een hele lange”, Renate reageert meteen: “Ik heb een dunne”. Toch blij dat we een vrouwenkoor zijn, denk ik.

We bubbelen de oe-tjes van “If I were a boy” dapper in de flesjes water. En daarna natuurlijk zingen, dit keer met solo van Greet en Tini.
Adiemus en Royals worden nog weer flink uitgespit vanavond. Beide nummers klinken ook a capella heel goed. Echter, dat blijkt voor de thuisblijvers moeilijk te volgen.
Na nog een aantal bekende nummers lekker doorgezonden te hebben zit het er voor vanavond alweer op.

Volgende week is het herfstvakantie.
En de week daarna? We wachten de ontwikkeling en regelgeving van hogerhand af. Hopelijk kunnen en mogen we blijven zingen. Dat geeft zoveel energie, iets wat we in deze rare tijden heel goed kunnen gebruiken.
Blijf gezond, en hopelijk tot gauw.