9 juni 2022

We staan vanavond allemaal op scherp want het is de generale repetitie voor ons optreden zaterdag bij het Korenfestival Amusing in Hengelo.
Jorn geeft aan dat we meteen van start gaan met het repertoire en zoveel mogelijk uit het hoofd. Voor degenen die zich zekerder voelen met tekst wordt afgesproken om losbladig papier mee te nemen en niet de hele map. Dat is een geruststellende gedachte.

Het is echt een generale voor sommigen van ons, want hier en daar gaat het even mis. Het zijn onze bekende zwakke plekken in bepaalde nummers, maar het lijkt wel of dat nu extra naar voren komt. Hè, we balen van onszelf, maar dan houden we ons vast aan het gezegde: ‘Een slechte generale belooft een goede première’. We duimen.

In de pauze vergadert de muziekcommissie. Benieuwd wat hier uitkomt. Zullen we weer nieuwe nummers mogen insturen? Dat zou leuk zijn. Een soort van nieuwe start met Jorn die overigens zelf al een arrangement op de plank heeft liggen voor ons van ABBA.

Na de pauze herhalen we nogmaals de liedjes voor ons optreden. We vinden Fix you wel heel mooi klinken en die staat nu ergens in het rijtje. Er gaan stemmen op om hiermee te eindigen. Dit krijgt veel bijval, dus wordt Fix you ons slotnummer.

Normaal bij een repetitie hebben we nog tijd over voor verzoeknummers, maar vanavond niet. Alle tijd gaat op aan de voorbereiding voor zaterdag. We zijn er klaar voor!

Na de repetitie is er weer eens een nazit. Met een goed en voldaan gevoel gaan we naar huis. Een klein groepje blijft nog even gezellig na voor een drankje.
Tot zaterdag!


Jorn ziet het optreden vol vertrouwen tegemoet.

Terug naar overzicht