Een nieuw seizoen begint vandaag 20-8-2020

Briefing vooraf
De scholen zijn weer begonnen, dat betekent ook de start van een nieuw koorseizoen. Het was nog even spannend of en hoe deze eerste repetitie zou zijn, maar gelukkig werd het toch met z’n allen bij elkaar in de Driehoek. Afgelopen dinsdag was er eerst nog een online-bespreking via ZOOM. Onze voorzitter Tini informeerde ons over het hoe en wat. We gaan niet binnen repeteren, maar buiten en starten om 8 uur en we houden ons aan de coronamaatregelen!

De repetitie
Ja! Het is donderdag en het is zover. Tini staat iedereen buiten op te wachten om de weg te wijzen en om instructies te geven. Dat begint meteen met het ontsmetten van de handen en vooral de looprichting volgen binnendoor naar buiten toe. Achter de Driehoek is een soort terras waar de stoelen al ‘coronaproof’ klaar staan. Het bestuur en Nienke zijn al ruim op tijd aanwezig en de leden druppelen binnen. Iedereen is blij elkaar weer te zien. Het is goed om te horen dat niemand ziek is (geworden). Het voelt raar om elkaar na zo’n lange tijd weer terug te zien en dan op afstand te moeten blijven. Maar, het is niet anders en we doen het er mee.

Check, check, dubbelcheck en check
Carolien heeft een stok van 1,5 meter bij zich en houdt een steekproef. Hier en daar zijn de stoelen toch ongemerkt een beetje naar elkaar toe geschoven en dat wordt grinnikend gecorrigeerd.

Even bijpraten
Zoals gewoonlijk is het niet mogelijk bij de start van het nieuwe seizoen precies op tijd te beginnen, het Twents kwartiertje is een must. We hebben er allemaal weer zin in live te gaan. Het was natuurlijk een uitkomst repeteren via ZOOM, maar we misten toch het samen zingen als koor.

Opwarming
Nienke heeft haar huiswerk gedaan, want daar komt een A4’tje tevoorschijn met opwarmoefeningen. We doen een massage van het gezicht en maken de heupen, armen, benen, enkels en polsen lekker soepel. ‘Nou zijn jullie wel warm hè?’ zegt ze. Oh ja hoor, dat waren we al voor we kwamen. Al weken!

Een van de oefeningen is dat ieder koorlid in één zin zegt met welk gevoel ze hier vanavond staat en uiting geeft aan dat gevoel met een riedel dat daarna door iedereen wordt nagezongen.
Sommigen houden het kort met maar een of twee woorden, maar Irma van de sopranen begint meteen een heel verhaal hoe fijn ze het vindt iedereen weer te zien en… Iemand roept: ‘Eén zin, Irma! En meteen gooit ze er een aria in.

Liedjes
Vanavond starten we met Adiemus en dan gaan we de rest van de avond liedjes zingen van het concert. Een relaxt begin.
Op de plek waar we staan kijken we uit op het water van de Weezenbeek en de achterkant van de Woonboulevard. Langs het water is een wandelpad en regelmatig komen wandelaars voorbij. Een mevrouw knikt goedkeurend en steekt haar duim op. Nu al erkenning, wat fijn!

Kraaien, vleermuizen en zonsondergang
Plotseling vliegen er honderden krijsende kraaien vanuit de verte op. Wat een herrie! En jawel, een aantal vliegt over ons heen. Je bent dan toch even alert en mist de concentratie van het zingen. Een fraai schouwspel dat vervolgens tot rust komt. En dan zijn we getuige van de meest fantastische zonsondergang. De horizon kleurt prachtig rood. De mobieltjes komen tevoorschijn voor een foto.
Met de fraaie zonsondergang wordt het ook schemerig. Marga spot een vleermuis. Nou ja die blijft wel op afstand, vindt het bij ons toch veel te druk. We zijn inmiddels bij het swingende nummer ‘I Wish’ aangekomen. Nienke heeft de begeleidingsband opgezet en staat lekker mee te z(w)ingen. Plots, schrik, hilariteit! Nienke duikt weg. Een vleermuis kwam recht op haar af! Brrrrrr.

Einde
Het wordt te donker en we hebben geen goede verlichting dus zingen we nog een paar liedjes die we uit het hoofd kennen, en dan is het echt tijd om te stoppen.
Het was een heerlijk begin. Benieuwd hoe dit coronaseizoen eruit gaat zien. Per week wordt bekeken of we kunnen repeteren, bij goed weer buiten, maar waar als het binnen moet? Kunnen we optredens verzorgen, gaat het concert in april nog door? Het zijn onzekere tijden. We bekijken het van week tot week.

Fijn weekend allemaal!