Korenfestival Amusing 11 juni 2022

Zaterdagmorgen 11.15uur station Almelo. Degenen die met de trein vanuit Almelo naar het Korenfestival in Hengelo gaan, verzamelen zich op het perron. Wat zijn we te herkennen als groep, spijkerbroek, witte bloes en subtiele rode accenten. Voor wie het accentje mist, heeft onze Tiny een tasje met prachtige rode kettingen meegenomen. Het ziet er stijlvol uit allemaal.

Dan acuut verwarring over welke trein te nemen. De intercity van de NS vertrekt eerder dan de stoptrein van Blauwnet die uit Wierden komt. Harriët en Gerda zullen daar instappen. Afgelopen donderdag is onderling met een paar koorleden overlegd om samen te reizen met Blauwnet. Dat was niet bij iedereen bekend. Dus, bij het binnenrijden van de Intercity is er even overleg, wel of niet instappen, toch wel, toch niet en dus zitten de eersten al in de trein. De rest volgt. Wel grappig, nou ja, uiteindelijk treffen we elkaar toch allemaal op het station in Hengelo.

De sfeer zit er al goed, het is erg gezellig, nú al. Dat is een mooi voorteken van de dag. De groep wordt langzaam compleet op het verzamelpunt. Dan als we compleet zijn gaan we inzingen in de stationshal, daar is een geweldige akoestiek. Jorn begeleidt ons op gitaar. We zingen in op ‘1-2-1, 1-2-3-2-1 enz. en dat in canon. Nog een paar melodietjes en een nummer van ons optreden. De voorbijgangers blijven staan luisteren en we krijgen al zo ons eerste applaus. Als we naar buiten gaan om te vertrekken naar het centrum horen we dat een ander koor daar ook is gaan staan om in te zingen, een perfecte plek.

We komen aan bij ons eerste podium, de Twee Wezen midden in het centrum. Wat een prominente plek is dit met een prachtig podium. Daar willen we wel staan.
Om 13.00uur is het zover, we mogen. Nienke zal ons bij dit optreden nog dirigeren en Jorn begeleidt ons met keyboard. Bij het tweede optreden zal Jorn het allemaal zelf moeten doen, want Nienke heeft dan haar eigen optreden met Rumor has it. We wensen haar natuurlijk veel succes want zij doen mee met de a capella-wedstrijd.
Tjonge, wat hebben we veel publiek, alleen de mensen al die op het terras zitten bij de Twee Wezen, dat zijn er heel veel en dan nog andere belangstellenden die zich rond het podium verzamelen. Zo leuk!

We trappen af met Before I go. Ging dat tijdens de repetitie nog hier en daar haperend, in ieder geval bij de sopranen, nu klinkt het goed. Dat is fijn en we zingen vol enthousiasme door. Alle nummers achter elkaar zonder onderbreking.
De reacties zijn positief, dat voelt goed en sterkt ons vertrouwen voor het tweede optreden dat pas om 16.00uur is. De groep verspreidt zich, gaan naar andere optredens, even de stad in of gewoon op het terras.
Rond half vier verzamelen we ons rond de schouwburg. Er zijn daar twee zalen en wij mogen in de grote zaal optreden. Als we daar aankomen zien we maar een handjevol mensen. Heeft natuurlijk ook te maken met het mooie weer, iedereen zit lekker buiten op het terras. Maar ons motto is: we zingen voor de stoelen die bezet zijn al zijn het er maar een paar.

Als het tijd is lopen we het podium op. Alle tassen verdwijnen uit het zicht achter het podium. Een spannend moment breekt aan. We hebben geen Nienke nu en we willen ons goed presenteren, ook voor Jorn die zijn vuurdoop heeft om ons zowel te begeleiden als te dirigeren. zijn eerste optreden met ons.
Vol enthousiasme kondigt Jorn ons aan. We gaan van start. Tijdens ons optreden zien we een dame in de zaal continu schrijven is. We worden kennelijk blind gejureerd. Dat brengt altijd een extra spanning met zich mee. Toch zingen we vol plezier onze nummers. Jorn is tevreden laat hij ons na afloop weten. Gelukkig, de jurering horen we dan wel een keer. Voor nu zit het erop en gaan we richting het plein waar uiteindelijk de prijsuitreiking zal zijn. Met het oog op het plein nemen we met een groep een kwart van het terras in bij een horeca gelegenheid. We bestellen een drankje en een paar porties bitterballen en we proosten op een geweldige dag en onze mooie optredens.
Dan horen we dat de groep van Nienke, Rumor has it, de eerste prijs heeft gewonnen. Fantastisch! Het Zwingkoor feliciteert jullie met deze fantastische prijs.

Voor nu gaan we er een weekje tussenuit. 23 juni is de volgende repetitie. Fijne week allemaal!