Seizoen 2022-2023: 25 augustus 2022

Afgelopen week kregen we een enthousiast mailtje van onze voorzitter Tini dat kopte: ‘We gaan weer beginnen!’ Dat gaan we zeker doen. Het wordt een bijzonder seizoen want dit jaar bestaat het Zwingkoor 30 jaar en dat vieren we met een jubileumconcert op 1 april 2023 (geen grap) waarover dit jaar meer.

Het is nog steeds hot buiten! Wat een zomer hebben we, het wordt nog maar niet minder met de hoge temperaturen, op een enkele dag na. Vandaag was het de warmste dag van de week en o jee, dan moet er ook nog gezongen worden.
We zijn met z’n zestienen, een mooi aantal zo aan het begin van het seizoen. Jorn heeft de nieuwe ABBA-medley ingezongen zodat iedere stemgroep goed kan oefenen.

Na een paar ‘opwarm’-oefeningen, ook dát nog, zijn we klaar voor het tweede deel van de medley van ABBA. Jorn heeft er een mooi arrangement van gemaakt, maar we moeten er echt op studeren. Een hele uitdaging.

In de pauze geen koffie en thee, maar ijsjes van Tini die jarig is geweest. En uiteraard wordt er voor haar gezongen na de pauze.

Jorn heeft niet echt een programma voor het tweede deel, maar geeft aan dat we verzoeknummers gaan zingen. Natuurlijk is de eerste keus aan Tini. Firework van Katy Perry en dan graag wat sneller, zodat het nummer wat pittiger wordt. Er is veel om uit te kiezen, wat hebben we een mooi, uitgebreid en gevarieerd repertoire. Ook wordt er gelachen, vooral Renate heeft veel plezier. Het is een gezellige eerste repetitie.

Volgende week donderdag geen repetitie, dan gaan we met het hele koor naar de musical Van Katoen en Water in Almelo, inclusief diner. Dit ter gelegenheid van ons 30 jarig jubileum. Een cadeautje aan onszelf. Superleuk! Tini geeft nog de laatste informatie en herinnert ons aan de repetitie die verplaatst is naar zaterdag 3 september. En zo eindigt de avond.

Fijn weekend allemaal!