Zondag 9 oktober 2022

Vandaag is het zover, ons optreden bij het Natuurhus. Het is prachtig weer, druk toch wel, want het is groter dan gedacht. Overal lopen mensen te kijken en kopen. Het is een mooi terrein, sommigen zijn niet eerder geweest, zullen zeker terugkomen.
We zijn met 12 zangeressen, met hoedjes op en zullen ons best moeten doen. Inzingen doen we achter het gebouw en dat klinkt goed. Als de stage-piano is neergezet en Jorn erachter verdwijnt, zingen we eerst “Before I go”, daar horen de mezzo’s met Irma mee te zingen, want die is alleen, maar dat gaat niet vlekkeloos. Irma heeft een moeilijke taak in haar eentje.
De rest van het repertoire volgt en bij “Count on me” zet Jorn de mensen aan om mee te klappen.
Wie zien we dan in het publiek: Nienke met kids en vriend, ze is ons nog niet vergeten. Zo leuk, dat ze komt luisteren en kijken. Er blijven meer mensen staan luisteren, dat valt niet tegen.
Na ’t eerste optreden, gaat ieder zijn gangetje, het terrein verkennen en de stands afstruinen. Kijken niet kopen… Daarna op het terras wat drinken, in het zonnetje is heerlijk, in schaduw minder. Jorn wrijft een keer in z’n handen, ook koud…

Bij het tweede optreden doen we jassen aan, in de schaduw met een straf windje is het frisje. We hebben trouwens een fan!!
Ze staat tussen Jorn en koor(tje) en zingt bijna alles mee. Tijdens een buiten optreden maak je van alles mee, een kindje dat langs rent en over de snoeren struikelt. Mensen die mee fluiten met “Wind of change”, mensen die zingen of dansen op de muziek. Ons tweede optreden is zeker beter dan het eerste, maar we waren ook meer ontspannen.
Jorn’s vriendin en 9 weken “oude” pup Nala, waren bij het 2e optreden ook aanwezig om te luisteren.
En … onze fan vond ons fantastisch!! Duim omhoog! Het is fijn haar zo te zien genieten!
Al waren we met weinig, het was toch een fijne middag. Op naar kerstrepertoire en naar…01-04-2023.

Tot Donderdag …

Terug naar overzicht